Till senaste kommentaren

Varför finns inte färskare lönestatistik att tillgå än från 2018?

Hej! Varför finns inte färskare lönestatistik att tillgå än från 2018?
Det skulle vara av vikt för oss i löneöversynen att kunna jämföra inspektörslönerna i vår kommun med övriga kommuner i länet. Nu finns bara statistik från 2018.
Mvh Stina Jurell
Naturvetarnas förening i Solna stad
Stina Jurell Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Stina!

  Det tar alltid ett tag från det att man samlat in statistik tills den kan publiceras. Inte minst gör vi en kvalitetskontroll av statistiken innan vi publicerar den.

  De flesta av förbunden inom Saco skickar varje höst ut en enkät till sina medlemmar där man frågar om löner m.m. Den insamlingen påbörjades i oktober och nu börjar statistiken för alltfler förbund bli klar och i takt med det läggs den ut på Saco Lönesök. Flera förbund, t.ex. Naturvetarna, är klara med statistiken och uppgifterna för 2019 finns att tillgå på Saco Lönesök.

  I ditt fall, som anställd i Solna stad, är kanske den statistik vi får för våra kommunalt anställda medlemmar från SKR mer intressant än löneenkäten. Den statistiken får vi inte från SKR förrän vid månadsskiftet mars/april. Det innebär att det dröjer tills mitten av april innan den finns att tillgå på Saco Lönesök.

  Vänligen,
  Kristina Redaktör
 • Hej!

  Jag har en fråga på samma tema. När finns lönestatistik från Jusek att tillgå i Saco Lönesök? Vi gör lönerevision på min arbetsplats nu och de nya lönerna ska föreslås innan sista februari. Det vore toppen att se aktuell statistik innan dess.

  hälsningar
  Therese
  Therese
 • Hej Therese,

  Tack för din fråga!
  Jusek och Civilekonomerna gick vid årsskiftet ihop och bildade ett nytt förbund; Akavia. Våra statistiker håller just nu på att bearbeta lönedata från förbunden, bland annat från dem.

  Dock är det Akavias egna statistiker som väljer när 2019 års lönedata ska publiceras i Saco Lönesök. Det blir troligen inom snar framtid, men för att få höra mer specifikt rekommenderar jag att du kontaktar Akavia direkt.

  Du hittar deras kontaktuppgifter här.

  Vänligen,
  Kristina Redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.