Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vad är Saco?

Hej,

Jag är intresserad av att bli medlem i ett Sacoförbund. Vad är speciellt för just Saco gentemot andra fackliga organisationer?

Vänligen,

Kommentarer

 • Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, är en partipolitiskt obunden sammanslutning av 21 självständiga fack- och yrkesförbund för akademiker. Totalt är vi 700 000 akademiker.

  Saco driver akademikers frågor och genom opinionsbildning, egna studier och aktiviteter kämpar vi för att utbildning ska löna sig. Saco ska utveckla och förbättra anställningsförhållanden och yrkesutövning för Sveriges akademiker. Vi agerar utifrån en värdegemenskap baserad på Sacoförbundens medlemmars utbildning, kunskap och kompetens.

  I broschyren ”Vi samlar Sveriges akademiker” hittar du kortfattad information om Saco. Där hittar du svar på vilka frågor Saco och förbunden arbetar med samt information om Saco studentråd och Saco lönesök.
   
  Det var lite kort om Saco, mer information hittar du här.
  Josefin Redaktör
 • Hej!
  Länken till Broschyren "Vi samlar Sveriges akademiker" fungerar inte.
  Finns det möjlighet att få ett antal utskickade som jag kan dela ut till presumtiva, nya medlemmar. Jag ingår i SACO-styrelsen på Skandia

  Mvh / Margareta
  Margareta Nyman
 • Hej,

  "Vi samlar Sveriges akademiker" har tagits bort från hemsidan då den inte var uppdaterad. Vi har en liknande skrift, som beskriver de övergripande förmånerna och fördelarna med ett medlemskap i ett Sacoförbund. Denna heter "Bli medlem i ett Sacoförbund".

  Vänligen,
  Kristina Redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.