Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Utbildning för skyddsombud?

Hej,

Jag är skyddsombud på min arbetsplats och vill en utbildning. Är det ni som har hand om det, eller vem ska jag kontakta? Har ni i så fall tips på någon bra utbildning?

Kommentarer

 • Hej!

  Som förtroendevald och skyddsombud spelar du en mycket viktig roll i det lokala arbetsmiljöarbetet. Din uppgift är att företräda dina kolleger i arbetsmiljöfrågor och verka för att arbetsgivaren uppfyller sitt ansvar enligt arbetsmiljölagstiftningen. Här hittar du mer information för dig som skyddsombud.

  Kunskap är en förutsättning för att du ska kunna fullgöra ditt uppdrag som skyddsombud. Vi har samlat lite information om vilka utbildningar som finns. Din arbetsgivare och den fackliga organisationen har gemensamt ansvaret för att du får den utbildning du behöver för att klara dina uppgifter. Många utbildningar riktar sig både till skyddsombud och till chefer. Det kan vara en bra lösning att skyddsombud och chefer går utbildningen tillsammans.

  Vissa förbund ordnar utbildningar om arbetsmiljö, kontakta ditt förbund för mer information!
   
  Du kan även ladda ned eller beställa hem ”Vara skyddsombud”, en skrift om skyddsombudets roll, befogenheter och rättigheter.

  Vänligen,
  Josefin Redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.