Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur fungerar inkomstförsäkringen?

För första gången i mitt liv har jag blivit sjukskriven i mer än en vecka. Har jag genom mitt medlemskap någon inkomstförsäkring och hur fungerar den i så fall?

Kommentarer

 • Hej,

  Sacos inkomstförsäkring erbjuds via samtliga Sacoförbund. Hos 19 av våra 21 fackförbund ingår försäkringen i medlemsavgiften, medan de övriga erbjuder sina medlemmar att teckna en vid sidan om medlemskapet. Även nivån för de försäkrade inkomsterna varierar. Vissa förbund täcker inkomster upp till 100 000 kronor, medan andra täcker inkomster mellan 50 000 – 80 000 kronor. På sidan www.inkomstforsakring.com kan du läsa mer om respektive förbunds försäkring. Där finns mer information om villkor, försäkringar och ersättningsnivåer.

  Vänligen,
  Kristina Redaktör
 • Hej!

  Är medlem i Unionen sen ett antal år. Funderar på att byta till Sveriges Ingenjörer, men det är inte vettigt att vänta 12 mån på kvalificering till inkomstförsäkring. Hur göra?

  Mvh! //P-E
  Pelle
 • Hej Pelle,

  Tack för din fråga!
  Jag rekommenderar att du kontaktar Sveriges Ingenjörer för att se vad som gäller kring inkomstförsäkringen. Den information som finns på deras hemsida är:

  För att omfattas av Sveriges Ingenjörers Inkomstförsäkring måste du ha varit medlem i förbundet i minst 12 månader och vara registrerad som yrkesverksam medlem. Om du har omfattats av annat förbunds inkomstförsäkring kan denna tid tillgodoräknas i kvalificeringstiden under förutsättning att medlemskapet ligger i direkt anslutning till inträde i förbundet. Skulle du bli arbetslös innan du varit med i Sveriges Ingenjörer i 12 månader krävs det ett intyg från det tidigare förbundet.

  Här hittar du mer information:
  https://www.inkomstforsakring.com/sverigesingenjorer/inkomstforsakring/omsverigesingenjorersinkomstforsakring/

  Kontaktuppgifter till Sveriges Ingenjörer hittar du på följande länk: https://www.sverigesingenjorer.se/medlemskap/medlemsservice/kontakta-medlemsservice/

  Vänligen,
  Kristina Redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.